Malebná vesnička Acharavi je prázdninové letovisko uprostřed severního pobřeží ostrova Korfu, kde žije asi 650 obyvatel. Je to rovinaté místo s nádhernou krajinou, kde panuje poměrně klid, a proto je obzvláště vhodné pro rodiny s dětmi.
Mnoho velkých hotelů tady nenajdete, většinu ubytování tvoří studia, vily a různé soukromé pokoje. Restaurace, kavárny a obchody jsou zde ale v dostatečném počtu.
Díky příznivému klimatu se tu zelenina jí nejen jako příloha, ale i jako hlavní jídlo. Mezi typické pokrmy tak patří "lilek imam“ (pečené lilky plněné rajčaty, cibulí a petrželkou), "briam" (v troubě pečené brambory, mrkev, cuketa a rajčata), plněná rajčata a plněné papriky (s rýží a s rajčaty).
Místní lidé rádi jedí i divoce rostoucí byliny, jako je např. "tsigareli", se smaženým česnekem a paprikou, nebo "agriolachana", která se vaří a podává ve svém vývaru s olejem, citronem a s vínem.
V tavernách zase není až zas tak jednoduché okusit zmíněné předkrmy, poněvadž jde většinou o pečená jídla. K dostání jsou tam většinou klobásky, prorostlá slanina anebo "salado" (neuzený salám).
Saláty
Jako předkrm nebo hlavní chod si můžeme objednat také vynikající salát. Řecký salát (horiatiki) se sestává z rajčat, okurky, papriky, cibule, černých oliv a ze sýru feta s olejem a oregánem. Oblíbený je také salát s bramborami, salát hlávkový anebo s fazolkami.
Během vaší dovolené na ostrově Korfu budete mít skvělou příležitost ochutnat zdejší typické řecké pokrmy. Při procházce městem určitě ucítíte mnoho vůní z tamějších taveren. Tyto taverny nabízejí svým návštěvníkům typickou středomořskou kuchyni, jejíž neodmyslitelnou součástí jsou maso, ryby, rostlinný olej a zelenina. Snad o všech jídlech se dá tady prohlásit, že jsou přímo znamenité.